• Soccerladies

    Op 9 november 1973 vond de eerste officiële wedstrijd plaats voor vrouwen onder de vlag van de KNVB (tegen Engeland, met een verlies van 1-0), maar tot slechts enkele jaren geleden werd er minachtend gedacht over vrouwenvoetbal. Het werd beschouwd als een sport voor mannen, gekenmerkt door harde tackles, kopballen, slidings en veel fysiek contact. Echter, sinds het behalen van het EK in 2017 en een tweede plaats op het WK van 2019 door onze Oranjeleeuwinnen, heeft vrouwenvoetbal een enorme groei doorgemaakt.

  • Mede hierdoor ontstond bij enkele dames van OSC het idee om een aparte afdeling voor vrouwen op te richten. Dit idee werd snel omgezet in actie, en op 1 augustus 2020 werd het werkelijkheid met de oprichting van "voetbalvrouwen", later hernoemd tot soccerladies.

    Er werd besloten om wekelijks op woensdag van 20.15 tot 21.45 uur te spelen. De anderhalf uur wordt als volgt verdeeld: om 20.15 uur starten we met een warming-up, gevolgd door het gereedmaken van het veld. De grootte van het veld hangt af van het aantal aanwezige dames. Vervolgens spelen we een partijtje voetbal, met regelmatige korte pauzes voor een slokje water. Om 21.30 uur ruimen we gezamenlijk op. Vooraf beslissen we of we daarna nog samen iets gaan drinken.

  • Het spel is toegankelijk voor iedereen, voetbaltalent is geen vereiste. Het belangrijkste is plezier hebben, en door te spelen leer je vanzelf. Als er iets misgaat, lachen we er samen om. Er is geen druk om te presteren. We spelen geen competitie, maar vormen teams met de aanwezige dames.

    Als je interesse is gewekt, zijn hier nog een paar dingen die je moet weten: om kennis te maken, kun je twee keer een proefavond bijwonen. Als je besluit mee te doen, word je lid van OSC en moet je contributie betalen. Dit bedraagt 84 euro per jaar, verdeeld over twee termijnen, in februari en oktober. Je wordt toegevoegd aan een groepsapp waar je elke week kunt aangeven of je wel of niet komt. Het is belangrijk te benadrukken dat komen niet verplicht is; je bepaalt zelf of je komt.

  • Tot slot, er is geen leeftijdslimiet. Alle dames zijn welkom. Heb je nog vragen, dan kun je die stellen aan Sophia Gerritsen via soccerladies@vvosc.nl