• Sport Medische Verzorging

  Aandacht voor Blessures:
  De blessurebegeleiding bij v.v. O.S.C. is in handen van medisch/verzorging- specialist: Ronald Hoogkamp. Hij vormt het blessuresteunpunt voor de vereniging, waar alle leden gebruik van mogen maken.

  Aanmelden waar en wanneer?
  Wanneer je als voetballer van OSC een blessure oploopt kun je langs komen op het sportspreekuur bij OSC. De spreekuren worden gehouden op dinsdag- en donderdagavond (19.00 – 22.00 uur), door fysiotherapeut Ronald Hoogkamp in de behandelruimte aangrenzend aan kleedkamer 1 van OSC. Via het volgende emailadres sportmedischeverzorging@vvosc.nl kan een bezoek aan de spreekuur bekend worden gemaakt.

  Let op: sportspreekuur is dus alleen mogelijk na aanmelding!

  Mocht er overigens op wedstrijddagen acuut een ernstige blessure voordoen, dan kan op de eerste hulp een eerste diagnose worden gemaakt!

  Doel spreekuur:
  Het consultatiespreekuur biedt sporters van OSC de mogelijkheid om op de club een snelle screening van hun (acute) klacht/blessure te ondergaan. Dit betekent dat er binnen korte tijd gekeken wordt naar de ernst en aard van de blessure. Het kan zijn dat bij sommige klachten adviezen genoeg zijn, in andere gevallen zal er een afspraak gemaakt worden op de praktijk. Hier kan vervolgens verder onderzoek plaats vinden en zal het behandeltraject besproken worden. Het consultatiespreekuur is bedoeld voor iedereen die iets met de vereniging te maken heeft. Hieronder vallen o.a. de seniorenafdeling, jeugdafdeling en ook leiders en trainers.

  Dit spreekuur is dus NIET bedoeld als behandeluur, er wordt alleen gescreend of (sport)fysiotherapie/ manuele therapie of doorverwijzing noodzakelijk is of er worden adviezen gegeven over het trainen.

  Daarnaast is het ook mogelijk om rechtstreeks een afspraak te maken bij fysiotherapie de Enk. Vermeldt bij Fysiotherapie de Enk dat je een speler bent van OSC en je krijgt dezelfde dag of de volgende dag een afspraak.

  Kosten (vervolg)behandelingen
  Normaliter, mits je aanvullend verzekerd bent, zullen de (vervolg)consulten of behandelingen van blessures (in de vorm van fysiotherapie en/of revalidatietraining) vergoed worden door jouw zorgverzekeraar. Als je onder de 18 bent wordt fysiotherapie sowieso vergoed uit de basisverzekering.

  Sportmedische begeleiding selectiespelers
  Voor selectiespelers worden daarnaast de onderstaande sportverzorgingspreekuren gehouden in de behandelruimte bij OSC:

  Dinsdag:

  • 20.30 - 22.00 uur inloop voor de selectiespelers OSC 1, 2, VR1 en JO19-1.

  Donderdag:

  • 20.30 - 22.00 uur inloop voor de selectiespelers OSC 1, 2, VR1 en JO19-1.

  Contactgegevens
  sportmedischeverzorging@vvosc.nl

  In samenwerking met:
  Fysiotherapie De Enk (Ronald Hoogkamp)
  Van Boetzelaerstraat 10, Nijmegen-Noord/Elst
  024-3481626/0481-371919
  E: Hoogkamp@fysio-de-enk.nl