• Voetbal Technisch beleidsplan

    2022-2025
    Versie 2.2024

  • Inhoud

    • Inleiding
    • Visie
    • Doelstelling jeugd
    • Doelstelling senioren heren
    • Doelstelling senioren dames
    • Ontwikkelen en spelplezier
    • Speelwijze/spelopvatting
    • Keepers
    • Talentontwikkeling individuele beoordeling
    • Speeltijd/wisselbeleid
    • Nieuwe leden
    • Technische Commissie
    • Technisch Coördinator
    • Algemeen Coördinator
    • Trainers
    • Teamindeling
    • Inleenbeleid
    • Video analyse
    • Kleding, accommodatie en materialen
    • Toernooien
  • Inleiding

    In de AVL van 8 oktober 2021 is aangegeven dat het technisch beleidsplan 2016 -2021 door de Technische Commissie herschreven zou worden passende bij het huidige tijdsbeeld en de kernwaarden en visie van v.v. OSC.

    Het voetbaltechnisch beleidsplan is het fundament beschreven over het technisch beleid voor de seizoenen 2022-2025. Na toetsing en vaststelling door het bestuur kan dit voetbaltechnisch beleidsplan in de praktijk ten uitvoer gebracht worden.

    v.v. OSC is gegroeid naar een grote club met een grote maatschappelijke betrokkenheid voor verschillende doelgroepen:

    • Standaard teams jeugd (jongens en meisjes)
    • Selectieteams jeugd (jongens en meisjes)
    • Standaard teams Senioren (heren en dames)
    • Selectieteams Senioren (heren en dames)

    Het Technisch Beleidsplan is voornamelijk gericht op het investeren in spelers/speelsters waarbij ontwikkelen en plezier voorop staan. Doel is een vloeiende doorstroom te creëren van jeugdspelers naar de heren- en damesteams.

  • Visie

    v.v. OSC ambieert een sterke voetbalcultuur, sterk vrijwilligerscorps en maatschappelijke betrokkenheid in de omgeving. Op basis hiervan heeft het OSC-bestuur drie belangrijke doelstellingen geformuleerd, namelijk dat:

    1. v.v. OSC een ‘échte’ voetbalcultuur uitademt waarbij naast het ‘wij-gevoel’ het credo ‘zinvol winnen’ niet alleen de ambitie aangeeft om met ‘selectie elftallen’ het hoogste niveau na te streven. Promotie van OSC Heren-1 naar minimaal de 3e klasse KNVB en van OSC-dames 1 naar de 1e klasse KNVB is wel essentieel en inspireert de gewenste continuïteit en de doorstroming vanuit andere elftallen.
    2. Maar juist ook vanuit het oogpunt van ‘sportief’ en ‘respectvol’ met elkaar omgaan op basis van gedeelde normen en waarden.
    3. v.v. OSC over voldoende vrijwilligers beschikt, tenslotte is een sterk korps vrijwilligers de kurk waar een sportvereniging op drijft waarbij elk OSC lid of ouders van jeugdige OSC leden een verantwoordelijkheid hebben, dit in het kader van ‘wij zijn en maken één OSC’; 
    4. v.v. OSC een maatschappelijk betrokken voetbalvereniging is die in staat is verbinding te houden en te krijgen met diverse ontwikkelingen in haar omgeving vanuit zowel ledenbehoud als toekomstige groei van leden. Dit doen we door naast voetbal gerelateerde zaken mede in licht van de ‘Breedtesport’, ook aandacht te blijven houden voor maatschappelijke thema’s en bijbehorende evenementen;

    Als v.v. OSC willen we alle leden de mogelijkheid bieden om zijn of haar voetbaltalent (verder) te ontwikkelen in een veilige en vertrouwde omgeving. Voor OSC is het belangrijk dat er aandacht is voor ontwikkeling van de spelers/speelsters ongeacht het talent.

  • Doelstelling jeugd

    Doelstelling is alle jeugdselectieteams op minimaal hoofdklasse/divisie niveau te laten spelen. Standaardteams worden op niveau ingedeeld, uitgangspunten hierbij zijn plezier, uitdaging en ontwikkeling van spelers/speelsters van alle teams.

    Het streven is alle selectieteams vanaf de onder 13 te voorzien van een gekwalificeerde trainer (zie functieprofiel selectie trainer). De selectietrainer wordt aangesteld door de Technische Commissie. Eventuele uitzonderingen ter goedkeuring van het bestuur. Bij standaardteams zal voor de rol van trainer een beroep worden gedaan op vrijwilligers, denk hierbij aan ouders of indien beschikbaar eigen leden uit de jeugd/senioren. Trainers van standaardteams worden aangesteld door de Technische Commissie op advies van de Technisch Coördinator en Algemeen Coördinator. Van trainers verwachten we onafhankelijkheid en objectiviteit ten opzichte van alle spelers/speelster en iedereen op gelijke wijze te behandelen.

    Indeling van teams is de verantwoordelijkheid van de Technisch Commissie. De selectieteams worden door de Technisch Coördinator samengesteld, de selectietrainer heeft hierin een adviserende rol. Bij de samenstelling van de  standaardteams heeft de Algemeen Coördinator een adviserende en ondersteunende rol. De definitieve teamindelingen worden door de Technisch Coördinator voor akkoord aan de Technische Commissie voorgelegd. De Technische Commissie stelt na overleg vast.

    • In de jaarlagen onder 7 en onder 8 staat het spelplezier voorop waarbij nog niet op spelniveau wordt ingedeeld.
    • In de jaarlagen van onder 9 tot en met onder 20 wordt er ingedeeld op spelniveau (standaardteams en selectieteams).
    • In de jaarlagen onder 7 tot en met onder 11 is het voor meisjes op verzoek mogelijk bij de jongens te voetballen (indien mogelijk met betrekking tot de verhouding aantallen jongens/meisjes). Vanaf de MO13 spelen de jongens bij de jongens en de meisjes bij de meisjes, uitzonderingen ter beoordeling van de Technisch Commissie.
  • Doelstelling senioren heren

    De ambitie is het eerste en tweede heren team te laten groeien naar een zo hoog mogelijk niveau. Doelstelling voor heren 1 is minimaal een stabiele derdeklasser te worden en heren 2 op minimaal 2e klasse actief te laten zijn, beide met attractief en aanvallend voetbal (kernwaarden positief, inzet, teamspirit). Door met het eerste en tweede elftal op een hoger niveau te spelen wordt het voor jeugdspelers aantrekkelijker bij OSC te blijven voetballen wanneer ze de overstap naar de senioren maken. Streven is een eerste- en tweede elftal met veel zelf opgeleide spelers voor herkenbaarheid met een eigen identiteit en clubgevoel.

    Het eerste en tweede elftal worden voorzien van een gekwalificeerde trainer (zie functieprofiel selectietrainer). Om een goede aansluiting vanuit de jeugd te stimuleren en te borgen werken de trainers van het eerste, tweede en JO19 team samen met veel overleg.

    De standaard herenteams worden op niveau ingedeeld op basis van kwaliteiten en behoeftes. Standaard herenteams worden getraind door vrijwilligers. Van trainers verwachten we onafhankelijkheid en objectiviteit ten opzichte van alle spelers en iedereen op gelijke wijze te behandelen.

    Indeling van het eerste en tweede heren team is de verantwoordelijkheid van de Technisch Coördinator in samenspraak met de hoofdtrainer van heren 1. De definitieve teamindelingen dienen door de Technisch Coördinator en hoofdtrainer van heren 1 voor akkoord aan de Technische Commissie worden voorgelegd.

  • Doelstelling senioren dames

    De ambitie is het eerste damesteam uit te laten komen in de eerste klasse met attractief en aanvallend voetbal (kernwaarden positief, inzet, teamspirit).  De standaard damesteams worden op niveau ingedeeld op basis van kwaliteiten en behoeftes. Streven is dames de mogelijkheid te geven zich te ontwikkelen en waar mogelijk door te laten groeien naar dames 1. Ambitie is het damesvoetbal aantrekkelijk te maken voor doorstromende jeugdspeelsters en ambitieuze voetbalsters uit de regio.

    Het eerste damesteam wordt voorzien van een gekwalificeerde trainer (zie functieprofiel selectietrainer). Een tweede damesteam wordt afhankelijk van het niveau en ambities van de betreffende dames ingedeeld op en uitdagend en passend niveau. Hier zal ook de rol van de trainer op worden afgestemd. Standaard damesteams worden getraind door vrijwilligers. Van trainers verwachten we onafhankelijkheid en objectiviteit ten opzichte van alle speelster en iedereen op gelijke wijze te behandelen.

    Indeling van het eerste en tweede damesteam is de verantwoordelijkheid van de Technisch Coördinator in samenspraak met de hoofdtrainer van dames 1. De definitieve teamindelingen dienen door de Technisch Coördinator en hoofdtrainer van dames 1 voor akkoord aan de Technische Commissie worden voorgelegd.

  • Ontwikkelen en spelplezier

    Het ontwikkelen van spelers/speelsters en spelplezier staan centraal. Door te leren, oefenen en plezier te maken zullen spelers/speelster groeien naar een hoger niveau. Doel is alle teams te voorzien van enthousiaste en positief ingestelde trainers die spelers/speelsters zowel op individueel als teamniveau kunnen laten groeien. Ontwikkelen gaat samen met vallen en opstaan, het is daarom belangrijk dat trainingen op een enthousiaste wijze worden verzorgd en er altijd positief en opbouwend wordt gecoacht.

  • Speelwijze/spelopvatting

    De Technische Commissie van v.v. OSC streeft een aanvallende en attractieve speelwijze na die aantrekkelijk is voor speler en toeschouwer. Uitgangspunt is dat alle OSC 11-tallen indien mogelijk in een herkenbaar systeem spelen gebaseerd op het 1-4-3-3 spelsysteem. Opbouwend vanuit de keeper, met hoog druk zetten, als team en met veel balbezit gericht op het creëren van zoveel mogelijk kansen. Dit met de kernwaarden positief, inzet, en team. 

    Het hanteren van een eenduidige speelwijze binnen de hele vereniging ondersteunt het opleiden van de jeugd en geeft spelers houvast bij het doorgroeien naar andere teams of het krijgen van een andere trainer.

    Voor de ontwikkeling en het leerproces van jeugd is het belangrijk dat er wordt gekeken naar de leeftijdsspecifieke kenmerken. Door het trainingsaanbod aan de leeftijdsspecifieke kenmerken aan te passen sluit het zijn spelers/speelsters beter in staat het aanbod te begrijpen en tot uitvoering te brengen. Het trainingsaanbod moet tegelijkertijd ook aantrekkelijk en uitdagend zijn, het moet spelers prikkelen om zichzelf te ontwikkelen.

    Doel is zowel het individu als het team op een zo hoog mogelijk spelniveau te krijgen. Uitgangspunt is alle teams (standaard- en selectieteams) met plezier te laten spelen en trainen op een passend en uitdagend niveau.

     

    De spelprincipes staan centraal binnen aanvallen, verdedigen en omschakelen.

    • Aanvallen
      • Overtal creëren rondom de bal
      • Verkiezen diepte voor breedte
      • Benutten van de derde man
      • De bal bij voorkeur in de as houden
      • Hanteren van een hoog baltempo
      • Variatie in spel in kort en lang
      • Benutten van de ruimte achter de verdediging
      • Spelers tussen de linies zoeken
    • Verdedigen
      • Klein houden van onderlinge afstanden
      • Afschermen van de as, bal naar de zijkant dwingen 
      • Met de bal meebewegen als team
      • Hele team doet mee
      • Vooruit verdedigen altijd en overal druk op de bal
      • Ver van de goal verdedigen
      • Contact met de tegenstander in de duels
    • Omschakelen van aanvallen naar verdedigen
      • Direct druk zetten op de bal
      • Tegenstander ophouden en tijd winnen voor organisatie
    • Omschakelen van verdedigen naar aanvallen
      • Diepte in het spel waar mogelijk
      • Balbezit houden
      • Verplaatsen van de bal van linie naar linie en/of kant naar kant

    Borging en bewaking spelsysteem door selectietrainers en Technische Commissie.

    Als partnerclub van NEC is de VTON-trainingsapp beschikbaar (“VTON-trainer” Apple App/Google Playstore). Inloggegevens worden vanuit de vereniging aan de trainers verstrekt. Aanvullend is vanuit de KNVB is de Rinus beschikbaar waar vele oefenvormen zijn terug te vinden.

  • Keepers

    Om de ontwikkeling van keepers te stimuleren worden er keeperstrainingen gegeven door gekwalificeerde keeperstrainers.  De keeperstraining is voor alle keepers vanaf 10 jaar. In de O7, O8 en O9 rouleren keepers wekelijks om alle spelers/speelsters kennis te laten maken met de rol als keeper binnen het voetbal. Bij de O11- en O13-groep wordt de techniek van een keepers steeds belangrijker en komen ook tactische aspecten en het meevoetballen aan de orde. Het is belangrijk dat keepers deelnemen aan de specifieke keeperstrainingen maar ook aan de trainingen van zijn/haar team blijft deelnemen zodat de keeper zich op alle aspecten van het voetbal kan ontwikkelen.

  • Talentontwikkeling individuele beoordeling

    Trainers en Technisch Coördinatoren monitoren de ontwikkeling van elke speler/speelster binnen het team. Selectieteams bewaken de voortgang van spelers met het “Ontwikkelformulier OSC jeugd”. De voortgang zal ten minste twee keer per seizoen worden besproken met de Technisch Coördinator. Voor standaardteams is het gebruik maken van dit formulier niet verplicht. Trainers kunnen deze naar behoefte gebruiken. Wanneer er spelers binnen een team opvallen waarbij het beeld ontstaat dat hij/zij zich bovengemiddeld ontwikkeld is het raadzaam het formulier te gebruiken en deze te bespreken met de selectietrainer en Technisch Coördinator van de betreffende jaarlaag. Voordeel hierbij is dat de ontwikkeling van de betreffende speler/speelster aan de hand van verschillende onderdelen in kaart kan worden gebracht. Spelers/speelster die zich dusdanig ontwikkelen dat extra uitdaging gewenst is kunnen worden doorgeschoven naar een hoger team binnen of in de daaropvolgende jaar laag. Dit in overleg/afstemming met de Technisch Coördinator.

  • Speeltijd/wisselbeleid

    Elk lid heeft recht om te voetballen, bij OSC staat spelplezier voorop. Trainers borgen dat alle spelers/speelsters gedurende het gehele seizoen evenredige speelminuten krijgen. Teams spelen wisselende (basis)opstellingen om herhaling van dezelfde wisselspelers/speelsters wordt voorkomen. Uitzondering zijn de selectieteams JO19, heren 2, heren 1, MO20 en dames 1.

  • Nieuwe leden

    Instroom van nieuwe leden vanaf 8 jaar kan in principe in de zomer en in de winterstop. Voor kinderen onder de 8 jaar zijn er vier instroommomenten dit doordat deze kunnen worden ingedeeld in de interne jeugdcompetitie (Champions League) de minimale leeftijd hierbij is 6 jaar. Indeling op basis van ruimte binnen de teams in overleg met de Technisch Coördinator.

    Nieuwe leden ontvangen een welkomstpakket met uitleg over de club en worden bij de eerste training persoonlijk welkom geheten door de trainer of algemeen coördinator. Bij alle instroommomenten zullen door de Algemeen Coördinatoren voorlichtingsavonden worden georganiseerd om de spelers en/of ouders te informeren over alle ins en outs bij OSC. (Wat kan men van OSC verwachten en wat verwacht OSC van de spelers/ouders).

  • Technische Commissie

    De Technische Commissie komt eens per maand samen om de voortgang/ontwikkelingen te bespreken en te bewaken. De Technische Commissie bestaat uit:

    • Bestuurslid Voetbalzaken
    • Technisch Coördinator bovenbouw
    • Technisch Coördinator middenbouw
    • Technisch Coördinator onderbouw  
    • Technisch Coördinator meisjes/dames
    • Adviseur talentherkenning
  • Technisch Coördinator

    De Technisch Coördinator monitort en bewaakt de algehele voortgang en ontwikkeling van de spelers en teams. De focus ligt hierbij op het ontwikkelen van het individu en het realiseren van een optimale voetbalomgeving. De Technisch Coördinator is verantwoordelijk voor aanstelling selectietrainers en is het aanspreekpunt voor de trainers van de selectieteams.

    De Technisch Coördinator is verantwoordelijk voor de teamindeling en zorgt ervoor dat het proces om hiertoe te komen zorgvuldig wordt gevolgd.

    De jaarlagen worden als volgt onderverdeeld onder de Technisch Coördinatoren:

    Onder 7 t/m onder 10 Technisch Coördinator onderbouw
    Onder 11 t/m onder 14  Technisch Coördinator middenbouw
    Onder 15 t/m onder 19 Technisch Coördinator bovenbouw
    Meisjes/dames Technisch Coördinator meisjes/dames
  • Algemeen Coördinator

    De algemeen coördinator is de spil tussen de vereniging en de teams. Algemeen coördinatoren verzorgen de communicatie naar leiders en trainers van standaard- en selectieteams met betrekking tot algemene zaken zoals kleding, materiaal, wedstrijden en voortgang ontwikkeling spelers/speelsters van standaardteams. Ook heeft de algemeen coördinator een adviserende rol ten aanzien van de teamindelingen en aanstelling trainers/leiders van de standaardteams.

    De algemeen coördinator is er verantwoordelijk voor een goede communicatie tussen de vereniging en teams. Plant en faciliteert bijeenkomsten zoals een seizoenstart en voortgangsgesprekken met standaardteams. Ook stimuleert hij of zij het organiseren van diversen activiteiten binnen de vereniging.

  • Trainers

    Het streven is alle selectieteams vanaf de onder 13 jaar te voorzien van een gekwalificeerde trainer (zie functieprofiel selectietrainer), zodat spelers/speelsters het voetbaltalent verder kunnen ontwikkelen.

    De Technische Commissie zal aandacht en ondersteuning geven aan (selectie)trainers, de selectietrainers hebben een ondersteunende rol binnen dezelfde jaarlaag. Hierbij worden (bij start seizoen) afspraken gemaakt over bijvoorbeeld: Gezamenlijke trainingen per jaarlaag (eventueel met een circuitvorm) en een aantal keren per seizoen uitwisseling ervaringen en opbouw trainingen met overige trainers.

    Het volgen van voetbal gerelateerde opleidingen en/of cursussen zijn in overleg met de Technische Commissie te volgen. OSC zal investeren in trainers die zich willen ontwikkelen door het volgen van een trainersopleiding. Workshops en andere kennissessies voor verdieping van kennis en kunde zullen dan ook altijd toegankelijk zijn voor alle OSC- trainers. Ook behoort het volgen van KNVB-trainersopleidingen voor ambitieuze trainers tot de mogelijkheden, dit in overleg met de Technisch Coördinator.

    Trainers en verdere staf per team worden aangemoedigd om het verenigingsgevoel te stimuleren. Dit door binnen het team afspraken te maken over vrijwilligerstaken, gezamenlijke afsluiting na wedstrijden en deelname aan extra activiteiten. Ook gedragsregels en teamwaarden hebben een plek in dit proces. Een en ander kan gezamenlijk worden vastgelegd in de OSC-team informatiemap welke wordt ontwikkeld.

  • Teamindeling

    v.v. OSC groeit sterk in het aantal leden (>1.200 medio 2022) en de diversiteit neemt toe binnen de club.  Er is binnen OSC aandacht voor alle leden ongeacht talent en speelniveau. Teamindelingen zullen worden gemaakt op basis van de volgende uitgangspunten en criteria:

    Uitgangspunten:

    1. Evenredige verdeling van aantal spelers/speelsters per team in de jaarlaag.
      • Numerieke uitgangspunten (minimaal 14 spelers/speelsters bij 11-tallen)
      • Voor de achttallen, minimaal 10, maximaal 11 (Voor meisjes en jongens gelijk)
      • Voor de zestallen, minimaal 8, maximaal 9 (voor meisjes en jongens gelijk)
      • Daar we af moeten wijken is dat een besluit van Technische Commissie
    2. Evenredige indeling spelniveau voor alle teams binnen jaarlaag zodat iedereen alle spelers/speelsters op een passend niveau wordt ingedeeld. 
    3. Spelers/speelsters worden in de basis ingedeeld in de eigen leeftijdscategorie, in overeenstemming met KNVB-indeling. Het aantal dispensatie spelers wordt tot het minimum beperkt. Het doorschuiven naar een andere jaarlaag is mogelijk wanneer dit ten goede komt aan de ontwikkeling van de speler. Uitzonderingen ter beoordeling van de Technisch Commissie.
    4. Vanaf de MO13 spelen de meisjes in meidenteams wanneer mogelijk. In lijn met de KNVB-aanbevelingen gemengd voetbal behoudt OSC de mogelijkheid om meisjes in gemengde teams te plaatsen wanneer dit de ontwikkeling van de speelster ten goede komt. Dit ter beoordeling van de Technische Commissie.

    Proces:

    1. Gezamenlijke trainingen, oefenwedstrijden en/of interne toernooien per jaar (minimaal 2x per seizoen) onder leiding van selectietrainer en Technisch Coördinator. Selectietrainers stimuleren in overleg met Technisch Coördinatoren de ontwikkeling van bovengemiddelde talentvolle spelers door bijvoorbeeld mee te laten trainen met een selectieteam binnen de jaarlaag of in een hogere jaarlaag waarbij de ontwikkeling van de speler/speelster voorop staat.
    2. Technisch Coördinatoren maken eerste indeling concept gebaseerd op afgesproken randvoorwaarden en legt dit voor aan Technische Commissie, evt. afstemming c.q. communicatie met en naar de Algemeen Coördinatoren. 
      • Er wordt gestart met een indeling op papier door de Technisch Coördinator op basis van de leden die bekend zijn bij OSC en volgens de genoemde criteria:
      • Op basis van deze indeling (schets op papier) stelt de Technische Commissie het aantal teams per jaar laag vast.
      • Vervolgens gaan de Technisch Coördinatoren de spelers/speelsters op basiskwaliteit indelen, waarbij de beste spelers/speelsters in de selectieteams komen.
      • Technisch Coördinator stelt in samenspraak met de Algemeen Coördinator de overige teams samen, de concept samenstelling wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de Technische Commissie en bestuur.
    3. Selectie Trainers worden door de Technisch Coördinator betrokken bij teamindeling van de selectieteams.

    Timing en communicatie van bekendmaking van de voorlopige indeling, 1 week voor bekendmaking aan ouders worden ook de trainers en leiders van bestaande teams geïnformeerd. Voorlopige indeling onder voorbehoud van opzeggingen.

  • Inleenbeleid

    Het inleenbeleid draagt bij aan een optimale afstemming van het lenen van spelers uit andere teams bij blessures en/of schorsingen. Uitgangspunt is dat teams elkaar helpen om met voldoende spelers van een vergelijkbaar niveau de wedstrijden kunnen afwerken. Bij het inleenbeleid gaat het verenigingsbelang boven het teambelang, de vereniging verwacht dat en dat iedere jeugdspeler meewerkt om alle teams met voldoende spelers aan de wedstrijd te starten. Inlenen verloopt in overeenstemming met onderstaande criteria:

    • Het is niet de bedoeling meer spelers/speelsters dan nodig te lenen en het inlenen mag nooit ten koste gaan van de eigen teamspelers.
    • Er worden alleen spelers/speelsters geleend wanner een elftal minder dan 13 spelers/speelsters heeft. Voor teams spelend op een half/kwart veld geldt dat er geleend mag worden wanneer het team minder dan 1 wissel heeft.
    • Teams lenen in eerste instantie van teams binnen dezelfde jaar laag, indien niet mogelijk dan van teams uit een jaar laag lager. Spelniveau is hierbij een belangrijke kader.
    • Spelers worden geleend van teams die in een gelijke of lagere klasse actief zijn. (Fairplay)
    • Teams helpen elkaar in geval van verzoeken en staan indien nodig altijd af, ook als dit betekent dat het team dan zelf weer spelers moet lenen.
    • Spelers/speelsters die weigeren door te schuiven worden hierop aangesproken waarbij de vereniging kan beslissen disciplinaire maatregelen te nemen.
    • Afstemming van het lenen van spelers verloopt via de trainers onderling. Bij eventuele issues kan contact worden opgenomen met de Algemeen Coördinator of Technisch Coördinator in geval van selectieteams.
    • In incidentele gevallen kan hiervan afgeweken worden dit ter beoordeling van de Technisch Coördinator.
  • Video analyse

    Binnen OSC maken we gebruik van het Video Analyse Systeem (VEO). Met VEO kunnen wedstrijden worden opgenomen die vervolgens door het systeem zelf worden geanalyseerd. De geanalyseerde beelden geven trainers en spelers extra inzichten die kunnen worden gebruikt ter ondersteuning van de ontwikkeling van de spelers/speelsters. Opgenomen beelden worden voor een beperkte periode binnen een beveiligde omgeving opgeslagen. De beelden worden uitsluitend gedeeld met de betreffende teams, trainer en/of individuele speler/speelster van OSC, (niet via bv. sociale media en andere kanalen). Het systeem is op aanvraag beschikbaar voor de selectieteams vanaf de 013.

  • Kleding, accommodatie en materialen

    De beschikbaarheid over een goede accommodatie, voldoende materialen en hulpmiddelen zijn een must om op en goede manier te kunnen voetballen. De vereniging zal zorgdragen voor voldoende hulpmiddelen zoals doelen/doeltjes, ballen, hesjes en hoedjes. Alle teams hebben een eigen of delen een afsluitbare opslagruimte voor de trainingsmaterialen. Belangrijk is dat iedereen zuinig en verantwoordelijk met de beschikbare materialen omgaat. Ten aanzien van de wedstrijden worden alle teams voorzien van een teamtas met wedstrijdkleding (shirt, broek en sokken). Alle leden dienen zorgvuldig met de beschikbare materialen/kleding om te gaan. Wedstrijdkleding wordt alleen gedragen tijdens wedstrijden. 

  • Toernooien

    Het spelen van toernooien draagt bij aan de ontwikkeling en het spelplezier van de spelers/speelsters. Alle teams kunnen zich inschrijven voor georganiseerde toernooien in de regio. Uitgangspunt is dat wanneer men zich aanmeldt ook daadwerkelijk afreist. Het streven is jaarlijks een toernooi op het eigen complex te organiseren waar zoveel als mogelijk OSC-teams aan deel kunnen nemen. Een overzicht van toernooien in de regio zijn te vinden op de OSC-website.

  • Download

    Klik hier om het volledige Voetbal Technisch beleidsplan als PDF te downloaden