• Walking Football OSC Old Stars

  Een onderdeel van onze fantastische club is het Walking Football of op z'n Hollands Wandelend Voetbal. Op 20 maart 2019 kwamen een paar enthousiaste leden op het idee een afdeling te starten waarbij oudere leden konden bewegen en hun favoriete sport konden blijven beoefenen, In overleg met het bestuur kwamen ze met het idee een afdeling Walking Football te beginnen en dat gebeurde ook. Maar wat houdt Walking Football in? Het grootste verschil met het normale voetbal is dat er  niet hard gelopen mag worden en de bal niet boven hoofdhoogte mag komen. In principe is het een contactloze sport. Het wordt gespeeld op een kleiner veld , met kleine doelen en meestal met 5 tegen 5. De dreiging van ongemak en blessures wordt verminderd door de combinatie van een langzamer tempo en minder contact. Hierdoor kunnen mensen die hun hele leven van de sport hebben gehouden weer veilig aan de slag gaan. Walking Football is een uitstekende manier om fit en gezond te blijven.

 •   

  Hoe hebben wij dit ingevuld?

  In het begin om de twee weken op woensdag naar de club om te voetballen. Niet als een verplichting  maar juist als een uitje. Zo denken alle Walking Footballspelers erover. Dit beviel de spelers zo dat we de laatste tijd iedere woensdag bij elkaar komen.

  Om 09:30 uur staat de koffie en het barpersoneel klaar bij OSC. Na een lekker bakkie en de nodige conversatie gaan we omkleden en naar  het veld. Eerst een paar rondjes rond het veld om op te warmen en daarna rek- en strekoefeningen om die oude spieren op niveau te brengen. Nadat we met overschieten ook weer even het balgevoel terug krijgen worden de hesjes verdeeld en  gaan we een paar partijtjes voetballen.

 •  

  Na afloop gaan we natuurlijk nog terugkijken op de geweldige acties die op het veld hebben plaatsgevonden, wie er heeft gescoord en wie de beste assists hebben gegeven. Maar dat alles met een knipoog en vooral veel lol. Dat alles natuurlijk weer onder het genot van een lekker bakkie. We doen dit alles op het ogenblik met 18 personen, maar we hebben nog plaats voor meer personen van de goede leeftijd.

  De contributie bedraagt 75 euro per jaar en daar is natuurlijk de koffie bij inbegrepen,

  Ben je enthousiast of heb je verder nog vragen stuur dan een mail naar: walkingfootball@vvosc.nl

  Contactpersonen

  • Toon Roelofs
  • Henk Janssen